Home » Programma » 2018 » Santiago de Compostela » Programma
Maandag 22 januari 2018 
Santiago de Compostela (03-14/09) is VOLZET!
Mocht u toch nog interesse hebben, gelieve ons te contacteren via e-mail.

Belangrijke Punten

 • Fietsen in Portugal beoefent U op eigen risico uit. Voor wat betreft het nakomen van de geldende verkeersregels bent u zelf verantwoordelijk! Velotour die de reis aanbiedT, is in geen enkel geval verantwoordelijk voor lichamelijk letsels of materiĆ«le schade, diefstal van materiaal die u bij de uitoefening van de wielersport oploopt of veroorzaakt, zowel individueel als in groep.
 • Het dragen van een valhelm is verplicht.
 • Neem voldoende rust vooraf, maar ook na het rijden van deze tochten.
 • Drink en eet voldoende tijdens de ritten.
 • Organisatie Velotour in samenwerking met een erkend reisbureau of autocarondernemer.

Annulatie

 • U moet begrijpen dat de organisatie velotour zich wil indekken, dit om financiĆ«le katers te vermijden.
 • Bij annulatie voor 01 Juni 2018 wordt het betaalde bedrag teruggestort, mits afhouding van 300 euro administratiekosten en annulatiekosten reisbureau.
 • Bij annulatie na 01 Juni 2018 worden GEEN BEDRAGEN meer terug betaald!.
 • Tevens behoudt Velotour het recht, indien er niet genoeg inschrijvingen zijn de reis te annuleren. Natuurlijk worden alle gestorte bedragen, met betrekking op deze reis terug gestort.
 • De organisatie accepteert geen verantwoordelijkheid wanneer het evenement door overmacht (terreurdreiging) afgelast of verplaatst moet worden.
 • Velotour raad u aan om zelf een annulatie verzekering te nemen. Neem daarvoor contact op met uw verzekeringsmakelaar.

Fietstransport

 • Velotour kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade veroorzaakt aan de getransporteerde fietsen, wat ook de oorzaak van de schade mag wezen. Hij zal dan ook nooit kunnen worden aangesproken in betaling van enige schadevergoeding.
 • UITERAARD besteden we de grootste zorg aan het transport.

Programma


Fietsen van Harelbeke naar Santiago de Compostela in 12 ritten.

Maandag 03 Sep vertrek met de fiets vanuit Harelbeke naar Santiago de Compostela.

Klik op een rit om het parcour te bekijken!

8° rit:Spanje;Puente La Reina - SpanjeBurgos10/09

De bodega bevindt zich in Ayegui, naast het Klooster van Iratxe. Aanvankelijk werden de druivensoorten tempranillo, graciano, viura en garnacha verbouwd. Hiermee maakte de voormalige eigenaar voortreffelijke wijnen. In 1950 werd het bedrijf overgenomen door de familie Santesteban, die de traditionele wijnbereidingsmethodes voortzette en tegelijkertijd de bodega's uitbreidde en moderniseerde om aan de markteisen te kunnen voldoen. Foto Bodegas Irache
Het wijnhuis heeft een rijpingskamer, die uniek is vanwege de constructie met halfronde bogen, waar 10.000 vaten kunnen worden opgeslagen en die door bezoekers als een ware wijnkathedraal wordt aangemerkt. Zoals eeuwenlang in het Klooster van Iratxe gebeurde, wil het wijnhuis Bodegas Irache de traditie voortzetten en de pelgrims gastvrij onthalen. Daarom heeft Bodegas Irache aan de eeuwenoude pelgrimsweg "La Fuente de Irache" aangelegd. Deze fontein heeft twee pijpen. Uit de ene komt water en uit de andere wijn. Verder beschikt het over een winkel-museum waar zijn producten kunnen worden

10° rit:Spanje;Sahagun - SpanjePonferrada12/09

Hotel: El Castillo158 Km

Cruz de Ferro. Zo‘n 5 km voor het Cruz de Ferro rijden we door Foncebadón. s‘ Winters zijn hier sneeuw en koude de alleenheersers. Nu is het een verlaten dorp. Een sterke wind maakt het extra lastig. De Rabanal-pas is een pittige pas. Na een aantal fikse klimmen over 10 km. kom je bij het Cruz de Ferro op 1500 m hoogte. De beklimming van de helling naar het Cruz de Ferro is een unieke ervaring. Dit werd door iedereen op eigen tempo afgewerkt. Sommige gedeelten kenden een stijging van 12%. Foto Cruz de Ferro
Dit is een simpel ijzeren kruis dat bovenop een boomstam staat en die op een gigantische berg stenen staat. Het is heel eenvoudig maar toch indrukwekkend en een eeuwenoud monument op een markant punt van de route. Het zou een bemoedigend teken zijn voor de pelgrims dat zij Santiago wel zouden halen. Symbolisch legden ze dan een deel van hun last af door het gooien van een steen op de grote hoop aan de voet van het kruis. Op die manier sloten ze zich aan bij hun voorgangers.

Puerto del Foncebadón (Bekijk grafiek) 1504 m - Lengte: 14 km

12° rit:Spanje;Arzua - SpanjeSantiago de Compostela14/09

♣ Rit van 46 Km
♣ Bezoek aan de stad
♣ 's Middags eten we pasta
♣ Rit naar vliegveld ±11 km
♣ Een plaats bepalen om zich om te kleden, vooraleer het vliegtuig te nemen
♣ Indien mogelijk vertrekken de fietsen kort nadat jullie klaar zijn
♣ Vlucht richting Brussel via Madrid.
♣ LATER uur aankomst Madrid.
♣ LATER uur vlucht richting Brussel.
♣ LATER uur aankomst Brussel.
♣ ±LATER uur met bus naar Harelbeke.
♣ ±LATER uur aankomst te Harelbeke.
♣ Wanneer afhalen fietsen (LATER)
 • Hotels11
 • Totaal± 2000 km